Huize tyl tyl
Door: christinedekorte
Blijf op de hoogte en volg Christine
21 Oktober 2011 | Suriname, Paramaribo
Dinsdag en woensdag heb ik gewerkt bij nos kasita, ik ben aan de slag gegaan met de bellen blazen ze vonden het echt super leuk, heerlijk om de kinderen zo blij bezig te zien.
Die dagen waren er ook 3 Belgse meiden die in verschillende kindertehuizen mee lopen. We hebben toen in groepjes gekleurd, dat is wat rustiger voor de kinderen als ze niet allemaal aan één tafel zitten.
Ook heb ik boekje mee genomen om uit voor te lezen, ze hangen bijna aan je lippen..
Nou gister was mijn eerste dagje bij huize tyl tyl, dit is dus een tehuis voor kinderen en jong-volwassen met een lichamelijke beperking. Het is een 24-uurs opvang, de meeste kinderen en jong-volwassen gaan in het weekend naar huis, al worden ze niet allemaal geaccepteerd door hun familie. S'ochtends gaan ze allemaal naar school, zo rond half 1 komen ze thuis. Ik mocht beginnen met helpen om de kinderen te baden, al doen ze heel veel zelf hoor. Ze kunnen zich heel goed zelf verplaatsen en helpen elkaar mooi om te zien. De meeste kinderen zitten in een rolstoel, twee kinderen van ongeveer 12 jaar lopen met een rollator vond ik toch wel heftig om te zien, zo jong nog. Daarna gingen we met zn allen aan tafel, warm eten doen ze hier in Suriname al rond 2 uur. Toen we klaar waren met het eten heb ik de kinderen geholpen met hun huiswerk, na het huiswerk maken zijn we spelletjes gaan doen. Prachtig vonden ze dat, de kinderen vroegen steeds hoelang ik nog bleef en wanneer ik weer kwam. Ze waren erg blij met mijn komst.
Ik heb afgesproken om dinsdag koekjes te gaan bakken met ze, zo ben ik van plan om meerdere activiteiten te gaan doen daar met het sponsorgeld.
Vanaf volgende week ga ik maandag/woensdag/vrijdag naar nos kasita, en de dinsdag/vrijdag middag naar huize tyl tyl.
Nou iedereen bedankt voor die lieve berichtjes en het lezen van mijn verslagen!
Fijn weekend!
brasa en bosi van mij
21 Oktober 2011 - 15:15
Mama:
lieve stien,leuk weer wat te van je belevenissen te lezen,fijn dat je ook wat voor de gehandicapte kindertjes kan doen hé,ze hebben je allemaal zo hard nodig daar,straks wil je niet meer weg!!
nou verwen ze maar hoor,wat zou ik graag even bij je om een hoekje willen kijken!
nou dag hoor,we skypen weer snel,
liefs van ons allen. -
21 Oktober 2011 - 15:33
Arne:
heeeeey ! stien heb je nog 100 kinderen of niet maar hoeveel geld heb je nodeg om koekjes te baken
weneer schrijf je weer eens een lang verhaaltje het past een beeje niet he
heb je het het verhaaltje ook van de domine geleesen... van arne
21 Oktober 2011 - 16:07
Leo:
haaa darling
leuk om te lezen, dit is iig een wat positiever berichtje!:D Klinkt leuk kind, je betekend waarsch. meer voor die kinderen dan dat je zelf doorheb. Echt ook vet leuk dat je bij dat andere tehuis ben nu!! Ben zeer benieuwd hoe je het ook daar ga krijge. Echt vet ook, kan je op gelijk niveau prate met die jongeren dat is toch anders dan kinderen, wie weet hoe filosofisch jij nog word nadat je terug komt van daar, haha. Dikke kus loveyou -
22 Oktober 2011 - 05:54
Marie:
Ah wat schattig die ene foto met dat meisje.. je zou er toch zo een mee naar huis nemen eh!;)
Goed om te horen dat je nu anders kijkt naar de cultuur, kinderen, tehuizen etc. Mooi werk lijkt me, al die lieve kindjes daar liefde geven die ze waarschijnlijk nooit hebben gehad!! Maar dat kan jij zeker weten!:)
Heel veel succes nog met alles, geniet vooral van je trip!!
Ik stuur je zsm de beloofde foto's, is erg mooi geworden!! ben er trots op!! Liefss.. -
22 Oktober 2011 - 07:34
Miek:
Hee sis, hoe was de trip? Vast super....Wat geweldig dat jij die kids daar de aandacht en liefde kan geven, lijk me geweldig! Leuk zo die afwisseling van nos kasita en tyl tyl! Wat zullen ze je hard nodig hebben. Liefs ons -
22 Oktober 2011 - 18:38
Tante Corrie:
Hoi Christine,
Leuk weer een verslag van je,fijn dat je lekker bezig bent met die kindertjes.
Fijne tijd verder hoor! en de groeten van ons uit Middelburg.