Fawakka?? - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Christine Korte - WaarBenJij.nu Fawakka?? - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Christine Korte - WaarBenJij.nu

Fawakka??

Door: christinedekorte

Blijf op de hoogte en volg Christine

09 Oktober 2011 | Suriname, Paramaribo

... hier gaat alles goed, op de muggenbulten na dan, vannacht heb ik voor het eerst onder een klamboe geslapen, maar zelfs onder de klamboe word ik lek geprikt, echt enorme gemene insecten heb je hier!

Nou ik ga weer verder bij gisteren,
Toen ik s'ochtends wakker werd en ik lekker op het balkon zat te eten, hoorde ik opeens een luid geblaf en gegrom... de hond had een leguaan gevangen, en een grote joh!! Tante Daaljane is van plan om hem op te gaan eten.. het smaakt naar kip zegt ze.....s'middags is er een nieuw huisgenoot bij gekomen, een meisje Sabrina die hier ook in de stad vrijwilligerswerk doet! ben er erg blij mee dat zij is gekomen, erg gezellig! we zijn s'avonds gelijk naar het vat gegaan ( een tentje waar veel Nederlanders komen) hebben heel de avond heerlijk gegeten en gedronken, en dat voor 12.50!

Vandaag ben ik voor het eerst ECHT de stad ingegaan, alleen de bus is al een belevenis, je gaat aan de kant van de weg staan en je steekt je hand op als er een bus aan komt... je weet nooit hoe laat dus dat moet je maar af wachten! Je snapt dat dat voor mij erg wennen is, ik denk voor iedereen die de korte heet haha! we hebben even in de stad rond gelopen maar zijn daarna richting de waterkant gelopen... ( meer van Suriname ) wat kom je veel tegen onder weg zeg.. super mooie villa's, zwervers op straat, van alles. Daarna hebben we heerlijk heel de middag gezwommen, in een zwembad bij een resort. Vanavond heeft Sabrina heerlijk gekookt, een echt Surinaams gerecht, erg pittig!

Morgen zijn we van plan om naar de kerk te gaan, ben benieuwd.. zal vast wat anders gaan dan wij gewend zijn. Maar dat geeft niks! juist mooi om te zien hoe de mensen hier bezig zijn met hun geloof! ik ga er weer een einde aan maken..

Ik hoop dat jullie met plezier mijn berichtjes blijven lezen!

Liefs uit het warme Suriname

• 09 Oktober 2011 - 04:38

Eva:

Hee, haha je maakt echt de eerste week al vanalles mee. Ik wilde het toch nog even snel lezen voor ik weg moet;) ik zie het al helemaal voor me, jij met de bus hahaha
    oke ik mail je nog
    xxxxxxx

• 09 Oktober 2011 - 09:53

Bram:

weer es wat anders,leguaan op je bord.kan best lekker zijn! hier is het nu lekker weer ,zon en fris, 11 graden.bij jou iets warmer hahaha.
    succes morgen op je eerste werkdag.
    groetjes uit Apeldoorn.

• 09 Oktober 2011 - 11:39

Matty:

Leuk om zo mee te leven. Geniet ervan en succes morgen als je werk begint. Laat ze de liefde van Jezus maar zien. groetjes

• 09 Oktober 2011 - 12:30

Miek:

dat is weer eens wat anders he een leguaan in de tuin, gaaf hoor om zoveel van die andere dingen mee te maken! meisje nog te pakken gekregen van de hhk? hier maar saai weertje, regen regen regen, lekker de houtkachtel aan . . . tot spreeks weer

Liefs uit aagte

• 09 Oktober 2011 - 18:40

Peter:

Hoi,

Leuk om je verslagen te lezen, veel wisten we al via de mail natuurlijk.

Wij hebben vandaag (zondag) gewoon soep met stokbrood gegeten hoor

Succes verder en we mailen wel weer

Gr.

• 09 Oktober 2011 - 19:31

Marij:

Heejj..
    Gaaf om een leguaan te zien en misschien te eten? Gewoon proberen..
    Gezellig dat je nu samen zijn, kun je net wat meer "de pad" op he!
    Suc6 van de week.. Lfs

• 10 Oktober 2011 - 02:19

Arjen Kamphuis:

Hey Christine,

Nog maar een paar dagen in Suriname en al zoveel meegemaakt.
    Veel plezier en tot snel.

Groetjes Arjen

• 10 Oktober 2011 - 05:46

Mams:

en al gesmikkeld van de leguaan?
    net zo lekker als een zeeuws runderlapje? nou ik spreek je nog wel vandaag,enne.....gefeliciteerd met je broer hé!

liefs

• 10 Oktober 2011 - 10:03

Joanne:

Hee Stien :)
    Heel leuk om je verhalen te lezen. Wat heb je al veel meegemaakt! Als ik t zo lees ga je het wel redden daar :) echt heel goed van je!
    Heel veel succes vandaag, ik ben benieuwd hoe het gaat, maar dat komt vast helemaal goed!!
    Liefs xxx

• 10 Oktober 2011 - 10:32

Nellie.:

Hoi Christine,

Je maakt van alles mee daar bij tante Daaljane,leuk dat je gezelschap hebt gekregen,leguaan op je bordje lijkt me niet zo mmm hebben ze ook gewoon een frietje met?
    je moet morgen pas beginnen he? zij je ma wat zul je dan weer allemaal beleven? ben benieuwd naar je belevenissen leuk omte lezen oor!
    veel succes!

cjndvhcnsfdjvj

• 10 Oktober 2011 - 14:22

Josje:

Hej meis,

Leuk om te lezen hoe het met je gaat! Het was wel even wennen geloof ik he;-) Maar wel heel leuk om eens een totaal andere cultuur mee te maken! En leuk dat de mensen om je heen zo aardig zijn. Ik ben heel benieuwd naar je eerste werkdag en ga je volgende verslag ook zeker lezen:-) Xx liefs

• 10 Oktober 2011 - 18:51

Lindsay De Nijs:

Heeyy Christine!
    Ik dacht zal is even kijken hoe het gaat. Maar zo te zien een hele belevenis! Spannend allemaal joh.. Maar je zal er vast van genieten haha.
    Heel veel succes en plezier verder!
    xx Lindsay

• 10 Oktober 2011 - 20:23

Marie-Elise:

Dag dotje!!!
    Ik lees bovenaan je blog dat het bij jou 32 graden is... LEKKER!!!!:) Hier maar koud herfst weer!
    Leuk om zo weer een verhaal van je te lezen en paar foto's erbij te zien.
    Ben zeer benieuwd naar je ervaringen en indrukken van je eerste werkdag morgen..
    Heel veel succes, je kan het!!!!:D
    Tot mailse en skypse weer...

Liefs

• 12 Oktober 2011 - 07:54

Annemieke:

Ha stien! Leuk om je verhaal weer te lezen joh! Ben benieuwd hoe je werkdag is gegaan daar! Hier gaat alles goed. We hebben een gezellig weekend in de Ardennen gehad met elkaar zoals je al gelezen had. Nu weer gewoon aan het werk enzo......
    Ik kijk uit naar je volgende verhaal!
    Dikke kus!